Vestens hemmelige plan for at stoppe Ukraine krigen

Vesten, især USA,  har fokuseret på at levere våben – og stadig tungere og mere udviklede våben til Ukraine. Men har parallelt hermed også forsøgt at få gang i en forhandlet løsning mellem Ukraine og Rusland. Kilderne hertil er kommet fra 4 uafhængige medier bl.a. Neue Zürcher Zeitung og the Wall Street Journal – oplysningerne har de fået fra anonyme embedsmænd og politikere.

Især CIA chefen William Burns fik opgaven at teste Zelensky og russiske repræsentanter for fredsplanen. Planen gik ud på at specificere hvad Rusland kunne få af Donbass, og hvad Ukraine kunne få. Rusland skulle trække sig helt ud af Zaporizjzja og Kherson regionerne, mens man skulle forhandle de næste 5-6 år om hvad Rusland kunne beholde af Donetsk og Luhansk områderne. Krimhalvøens position skulle forhandles over en 15 årig periode.

Selv om både Ukraine (Zelensky) og den russiske regering afviste de amerikanske forslag, er det alligevel interessant at de formentlig ifølge kilderne er diskuteret med CIA chefen.

Det menes at grunden til at de blev afvist er at både Rusland og Ukraine har planlagt offensiver, og at de begge tror at de kan vinde eller delvis vinde, og dermed forbedre deres muligheder i kommende forhandlinger, formentlig i slutningen af 2023.

USA leverer størstedelen af militærhjælpen til Ukraine, ifølge statista com, gav USA militærhjælp for 45 mia. $, mens de 9 næste lande (GB,PL,DE,CA, NL, IT, Fr, NO, DK) i rækken leverede for 15 mia.1$). USA er langt den største donor. Hvis de vakler, så klarer Ukraine næppe at holde sig oven vande.

” Den der betaler for musikken bestemmer også hvad der spilles”.

Og USA står over en valgkamp for præsidentposten 2024 i et land hvor et stigende mindretal ca. 26% efter seneste måling synes der bliver givet for meget militærhjælp til Ukraine – og det kan vokse – ” war fatigue” er ikke ukendt i USA f.eks. fra Vietnam krigen og den lange 20 årige intervention i Afghanistan – i øvrigt begge krige som USA tabte.

Det bliver ikke sidste gang vi hører om forhandlinger om at slutte den frygtelige krig mellem Ukraine og Rusland. Den er dyr for både Vesten og Rusland, og skaber økonomiske problemer i form af rentestigninger og inflation. Og Det Globale Syd ønsker forhandlinger. JBN.

https://www.berlingske.dk/globalt/her-er-vestens-hemmelige-plan-for-at-tvinge-putin-i-knae-og-maaske-endda